Rock Solid Rooms Katholiek bereikt maandelijks 500 tieners


Youth for Christ en Jong Katholiek blikken na vijf jaar terug op een goede opstartperiode met Rock Solid Rooms-Katholiek. In die periode zijn meer dan 50 groepen in Nederland met het laagdrempelige clubconcept aan de slag gegaan . “We verwachten dat het aantal groepen de komende jaren blijft stijgen,” aldus Corjan Matsinger, teamleider ‘Kerk’ bij Youth for Christ.

Rock Solid is kant en klaar materiaal voor tienergroepen, waarin tieners op een leuke en ontspannen manier kennismaken met het christelijk geloof. Het combineert geloofsoverdracht met gekke spellen en gezelligheid. Sinds Youth for Christ in 2007 samen met Jong Katholiek, de landelijke jongerenafdeling van de RK Kerk, een katholieke variant van het materiaal ontwikkelde, wordt het in veel parochies gebruikt als na-vormselmateriaal.

Nieuw tienerwerk
“De komst van Rock Solid RK heeft echt bijgedragen aan het ontstaan van nieuw tienerwerk,” vertelt Corjan Matsinger. “Een follow-up traject voor vormelingen ontbreekt vaak in de parochies. Met kant en klaar materiaal, trainingen en persoonlijke begeleiding helpen wij mensen om iets nieuws van de grond te krijgen. Rock Solid slaat aan bij de tieners. Laatst zei een tienerleidster nog tegen ons: ’Ik heb de tieners tijdens de vormselvoorbereiding geen enkele keer zo enthousiast mee zien doen als nu tijdens Rock Solid!’”

Groot bereik
Gemiddeld bezoeken nu 500 tieners de katholieke Rock Solid groepen in het land. Voor de helft van deze tieners is de Rock Solid club het enige structurele contact met de parochie. Corjan Matsinger is trots: “We zijn enorm blij en dankbaar voor al die enthousiaste pastores, jeugdleiders en ouders die in de parochies de schouders zetten onder dit belangrijke werk!”

Training & Toerusting
Op 22 september vindt in Woerden het YfC|Trainingsevent plaats. Geïnteresseerden kunnen hier deelnemen aan de basistraining Rock Solid RK. Elke parochie die een Rock Solid groep start kan daarnaast rekenen op goede begeleiding vanuit Youth for Christ.

Kijk voor meer informatie op www.yfc.nl/kerk


Dit artikel is op 8 juni 2012 geplaatst door Jaïr Sagström in de categorie Geen categorie